Powered by Du-Con Trade

Blue2Green is powered by Du-Con Trade B.V. met Cees Duijn als expert in duurzaamheid & circulariteit: “Als specialist in innovatieve recyclingtechnieken weten we als geen ander hoe de markt staat te springen om een optimalisatieslag. Duurzame verbeteringen binnen bedrijfsprocessen, stappen maken in het vergroenen van bedrijfspanden, wagenparken en materieel en natuurlijk het inzetten op maximaal grondstoffenhergebruik. Ook de zorgsector wil verduurzamen en kunnen een grote inhaalslag maken op afvalverwerking. Medisch afval duurzaam verwerken, met de mogelijkheid het te kunnen recyclen, zal bijdragen aan het behalen van belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen in de zorg. Precies daar zit hem de meerwaarde van Du-Con Trade als kennispartner achter het initiatief Blue2Green.”

logo Du-Con Trade

Du-Con Trade is al meer dan 35 jaar actief binnen het werkveld milieu, energie en recyclingindustrie. In de branche staat Du-Con Trade bekend als dé specialist in recyclingtechnologie met ervaren experts die zich bezighouden met het specificeren en selecteren van de juiste technieken voor de optimale recycling van grondstoffen uit afval. Ook treedt het bedrijf op als kennispartij voor inkoop, levering en installatie van machines en het aanvragen van milieuvergunningen.

Duurzaam verwerken van medisch afval

Binnen Du-Con Trade werd al samengewerkt met Ecosteryl voor het duurzaam verwerken van medisch afval. Ecosteryl is een bedrijf in machines die met microwavegolven en stoom infectieuze stoffen uit medisch afval kunnen halen. Op die manier wordt het afval uit de zorgsector dusdanig verwerkt tot schoon afval dat het zelfs als bedrijfsafval gerecycled kan worden. Cees over het feit of duurzame verwerking loont ten opzichte van verbranden: “Zeker, op 2 essentiële zaken maken we het decontamineren van medisch afval stukken voordeliger. Als eerste de prijs, want let eens op de torenhoge tarieven van de verbrandingsovens waar het merendeel van het medisch afval in verdwijnt. Wanneer er geen alternatief geboden wordt en verbranden lijkt de enige optie, dan kunnen zorginstellingen niet anders. Tot nu! Want Blue2Green biedt een duurzaam alternatief voor het verbranden van medisch afval.” Tweede punt dat Cees aanhaalt is inherent aan zijn motto ‘Afval is grondstof’ en dat licht hij toe: “In een wereld waar grondstoffenschaarste heerst moeten we alles op alles willen zetten om de aarde niet verder uit te putten. Dus zit er maar één ding op: Hergebruiken! Dat is het doel van Blue2Green, want na het decontamineren van medisch afval kunnen grondstoffen opnieuw worden ingezet voor het vervaardigen van nieuwe producten. Duurzaam en circulair.”

Met Blue2Green zijn zorginstellingen vele malen beter in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen

Cees Duijn

Medisch afval recyclen met grondstoffenhergebruik als doel is een belangrijke ontwikkeling op het gebied van verduurzaming in de zorg. Du-Con Trade BV is een zusterbedrijf van InnoMax. Samen vormen de bedrijven een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van bedrijven en organisaties, met advies en recyclingtechnieken. Meer weten over de aanpak of wilt u een samenwerking aangaan op het gebied van duurzaamheid & circulariteit? Neem dan zeker contact met ons op.

Blue2Green zorgt ervoor dat 75% van uw medisch afval wordt toegepast als circulaire grondstof. Ook ontvangt u van ons het bewijs daarvan.

Luuk Schiks

Onze partners

Met Ecosteryl uit België hebben we een partnership voor het duurzaam recyclen van medisch afval. Met behulp van de door Ecosteryl ontwikkelde machines worden infectieuze stoffen uit het afval vernietigd. Dit innovatieve recyclingproces noemen we medisch afval decontamineren en wordt ingezet om de zorgsector te verduurzamen. Onder medisch afval verstaan we afval- en reststoffen die voortkomen uit zorginstellingen, ziekenhuizen en klinieken voor diergeneeskunde. Na decontaminatie is het mogelijk om de reststoffen te recyclen als bedrijfsafval waar we dus grondstoffen uit kunnen halen.

Less2Care is onze partner voor de hygiënische interne logistiek van medisch afval in ziekenhuizen en zorginstellingen. Medisch afval wordt verzameld op de afdelingen, het volumetrische kunststofafval wordt separaat geïsoleerd in een dikke lucht en gasdichte plastic zak verzamelt en daarna tot een zeer klein volume gevacumeerd en thermisch geseald. De gevacumeerde zakken worden verzameld en in speciale transportcontainers naar Blue2Green afgevoerd en vervolgens wordt de inhoud gedecontamineerd. De transport container wordt ontsmet en gaat retour ziekenhuis of zorginstelling.

Onze partner VinylRecycling is gespecialiseerd in het recyclen van PVC met als missie het verlengen van de lifecycle van kunststoffen. PVC is naast een aantal andere kunststoffen een veel gebruikt polymeer in single-use medische disposables. Binnen de branche heeft dit bedrijf ruim 50 jaar ervaring op het gebied van materiaalkennis en recyclingexpertise. VinylRecycling is dé partner om de uitvallen na decontaminatie en polymeerscheiding, te wassen, te drogen en verder te verwerken zodat deze direct als nieuwgewonnen grondstof een nieuw leven krijgen in een nieuw product.