Start Vakbeurs Recycling 2023

21 november 2023 start de Vakbeurs Recycling in Gorinchem

Tot ziens op standnummer D130

Vanuit onze kennis en ervaring kunnen we de zorgsector verduurzamen door een oplossing te bieden om medisch afval duurzaam te verwerken. Recyclen en niet langer verbranden heeft ontzettend veel voordelen. Die voordelen laten wij zien tijdens de Vakbeurs Recycling die op 21 november van start gaat in Gorinchem.

Op dit moment wordt infectieus specifiek ziekenhuisafval (SZA) verzameld in de bekende blauwe vaatjes. Na het afsluiten van de vaten met medisch afval worden deze verbrand en is bepaald niet duurzaam. Blue2Green Recycling is de eerste organisatie in Nederland die een duurzame oplossing biedt voor de verwerking van infectueus afval uit onder andere ziekenhuizen. Hoe wij dat doen?

Dankzij een slimme machine kunnen we het medisch afval decontamineren. Simpel gezegd staat decontamineren voor verhitten en ontsmetten. Het afval wordt in de machine als het ware gereinigd, zodat het als regulier bedrijfsafval gescheiden en gerecycled kan worden.

Naar verwachting gaat deze recyclingtechniek een enorme boost geven aan het hergebruik van secundaire grondstoffen en kunnen we het gebruik van primaire grondstoffen fors terugdringen. Ook dit is opgenomen in de Green Deal Duurzame Zorg, waar wij vanuit Blue2Green Recycling een aanzienlijke bijdrage aan kunnen leveren. Recyclingdoelen behalen is waar wij over adviseren en we geven uitstekende begeleiding aan zorginstellingen die duurzamer worden hoog op de agenda hebben staan.

Tijdens de Vakbeurs Recycling 2023 vertellen wij over onze missie om Specifiek Ziekenhuis Afval (SZA) te recyclen tot herbruikbare grondstoffen. Stoppen met verbranden en starten met recyclen, dat is waar wij in 2024 concreet mee van start gaan. In onze branche zien wij deze duurzame vorm van afvalverwerking steeds populairder worden bij moderne zorgorganisaties. Zorg gezonder maken, innoveren en minder belasting op het milieu is waar wij het voor doen. Bovendien sluiten we daarmee perfect aan bij het centrale thema van de Vakbeurs Recycling » SAMEN OP WEG NAAR AFVALVRIJE ORGANISATIES.

» BESTEL HIER UW PERSOONLIJKE TICKETS (GRATIS ENTREE)

Vakbeurs Recycling 2023 datum

Zet deze data alvast in uw agenda, dan zien wij elkaar zeker op de stand van Blue2Green Recycling » 21, 22 & 23 NOVEMBER 2023.

Meer info is vooraf op te vragen bij het team van Blue2Green Recycling. Ook komt alle beursinfo te staan op deze site van Vakbeurs Recycling 2023 in Gorinchem.

Blue2Green team
Dit bericht delen