Publicatie aankoop Ecosteryl 250

Het Nederlandse recyclingbedrijf Blue2Green koopt 2 Ecosteryl 250

Een publicatie van Ecosteryl uit België

Nederland krijgt dit jaar de 250 Ecosteryl geïnstalleerd om hun medisch afval te decontamineren. Een primeur voor onze buren. Uitwisseling met het management, de heer Cees Duijn en mevrouw Maja van den Handel.

Cees Duijn en Maja van den Handel doen aankoop Ecosteryl 250

Wanneer is dit project gestart?

We ontmoetten jullie klant uit de Filippijnen, die jullie aanbeval. We ontdekten Ecosteryl in 2022. We waren onder de indruk van de machines, de mogelijkheden en het gebruiksgemak.

Het project duurde iets meer dan 2 jaar, is dat lang?

Het duurde inderdaad iets langer dan we hadden verwacht. Maar de belangrijkste stap was het analyseren van de Nederlandse wet, met name de “LAP-3, Sectorplan-19, Herziening April-2022”.
Ik denk dat elk land zijn eigen beperkingen en specifieke normen met zeer specifieke codes heeft. We legden uit waarom recycling van medisch afval zou moeten worden toegestaan en ons project werd gevalideerd en gecertificeerd. Ons project werd ondersteund door de “NL Green Deal Duurzame Zorg 3.0” met als doel de CO2-uitstoot te minimaliseren. Onlangs kregen we onze vergunning voor onze locatie Velsen Noord. Ook ontvingen we Europese subsidies ter waarde van 2,3 miljoen euro. In deze periode hebben we ook veel stakeholders en ziekenhuizen ontmoet.

Waarom hebben jullie voor Ecosteryl gekozen?

Natuurlijk hebben we alle opties op de markt vergeleken. Maar Ecosteryl machines zijn 100% elektrisch met microgolfbehandeling. Hierdoor hebben we relatief droog afval, met ongeveer 15% vocht. Dat is ideaal om een hoge zuiverheidsgraad te bereiken voor het sorteren en recyclen van medisch afval dat we stroomafwaarts willen exploiteren.

Uw locatie Velsen Noord zal in 2024 operationeel zijn, zullen de komende maanden intensief zijn?

We moeten de locatie ontwikkelen en de fabriek voorbereiden om de machines voor augustus 2024 goed te kunnen installeren. We ontwikkelen ook onze contracten om meer medisch afval te kunnen verwerken en de recycling van waardevolle materialen te maximaliseren.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

Wanneer onze locatie in Velsen Noord volledig operationeel is, zullen we andere platforms in Nederland ontwikkelen, die elk 3000 ton per jaar kunnen verwerken.

Dit bericht delen